Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή συμμετοχή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΠ-ΙΤΕ) στο eHealth Forum 2016, το οποίο και έλαβε χώρα στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, την Τρίτη και Τετάρτη 25-26 Οκτωβρίου 2016.
Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή συμμετοχή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΠ-ΙΤΕ) στο eHealthForum2016, το οποίο και έλαβε χώρα στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, την Τρίτη και Τετάρτη 25-26 Οκτωβρίου 2016.
ToIΠ-ITEσυμμετείχε ενεργά σε πλήθος θεματικών ενοτήτων με πολλές παρουσιάσεις αλλά και συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις. Έγιναν τοποθετήσεις σε θέματα αιχμής, όπως τα μεγάλα δεδομένα, καθώς και οι προκλήσεις που άπτονται της υιοθέτησης του Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου στη χώρα μας. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα συγκεκριμένων έργων όπως το SEMEOTICONS, το E-NoFallsκαι το PACES. Στο standτου ΙΠ-ΙΤΕ, στον κυρίως χώρο του Μεγάρου, ενημερώθηκε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων για τις ερευνητικές και καινοτόμες δραστηριότητες του ΙΠ-ΙΤΕ στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, καθώς και για τις εφαρμογές που αξιολογούνται και αξιοποιούνται από μονάδες υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ΙΠ-ΙΤΕ διοργάνωσε ειδική συνεδρία ενημέρωσης και συζήτησης για την, υπό ανάπτυξη στο πλαίσιο του έργου iManageCancer (http://imanagecancer.eu/), εξατομικευμένη πλατφόρμα παρακολούθησης υγείας για ασθενείς με καρκίνο, με τη συμμετοχή διεθνών προσκεκλημένων αλλά και συλλόγων ασθενών από την Ελλάδα. Συμμετείχε επίσης στη συνάντηση εργασίας του έργου e-SENS (www.esens.eu) για το μέλλον των δημόσιων, διασυνοριακών υπηρεσιών υγείας.
Παράλληλα, σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες του ΙΠ-ΙΤΕ που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Καινοτόμων Τεχνολογιών Υγείας για τον πολίτη eHealth Forum festival, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 25-26 Οκτωβρίου 2016. Πολύς κόσμος παρακολούθησε το ρομποτικό αμαξίδιο που ελέγχεται με τη σκέψη χωρίς κινήσεις, και μπορεί να δώσει τη δυνατότητα πλοήγησης στο χώρο σε ανθρώπους που πάσχουν από πλήρη παράλυση ή σοβαρές νευρομυϊκές διαταραχές. Μεγάλη απήχηση είχε όμως και το «Το Πρόσωπο του Στρες» όπου ένας υπολογιστής και μία κάμερα μπορούν να αναγνωρίσουν το άγχος, από την ανάλυση του προσώπου!
Περισσότερες πληροφορίες για το eHealth Forum 2016 μπορείτε να βρείτε στοhttp://www.ehealthforum.org .
Επικοινωνία:
Δημήτρης Κατεχάκης, Επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ-ΙΠ, Τηλ. +30 2810391589, E-mail: katehaki@ics.forth.gr Κώστας Μαριάς, Κύριος Ερευνητής και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Ιατρικής του ΙΤΕ-ΙΠ, Τηλ. +30 2810391672, E-mail: kmarias@ics.forth.gr